Mindfulness

Mindfulness gaat over zonder oordeel aanwezig zijn bij je ervaring van dit moment. Het is een combinatie van kennis uit de yoga en het boeddhisme met moderne westerse psychologie.

Door mindfulness leer je anders omgaan met je gedachten en emoties. Je leert ze als een toeschouwer waar te nemen, waardoor je situaties feitelijker gaat zien en je er makkelijker mee om kan gaan. Ook word je bewuster van wat je werkelijk wilt in je leven. Je zou kunnen zeggen dat je zicht krijgt op je binnenwereld. Dit heeft veel voordelen.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen na een 8-weekse mindfulness training o.a. meer ontspannen, effectiever, gezonder, stressbestendiger, gelukkiger zijn en beter om kunnen gaan met pijn.

 

De 8-weekse training

 

  • De training is gebaseerd op het Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) programma van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness.
  • De training is praktisch en resultaatgericht met veel ervarings- en inzichtsoefeningen.
  • Meditatie, adem- en eenvoudige yoga-oefeningen zijn een onderdeel van de training.
  • Een uitgebreid werkboek en geluidsopnames van verschillende oefeningen worden beschikbaar gesteld. 
  • Er zijn 8 trainingen van ongeveer 2,5 uur.
  • Stiltedag op zondag
  • De vaardigheden worden ook thuis geoefend en nemen een half uur tot een uur per dag in beslag.

 

Trainer

Gretta Simonis - Mindfulnesstrainer cat. 1 bij de VMBN geregistreerd. ( behalve MBSR heb ik ook een MBCT aantekening). Voor informatie kun je bellen met 06-53869710

 

Data

Start maandag 29 januari 2018 13.30-16.00 uur.

 

Kosten

 € 425,- inclusief voorgesprek, trainingsmateriaal en stiltedag (lunch is inbegrepen). 

 

Er zijn veel verzekeraars die mindfulnesstraining vergoeden. Welke verzekeraars Mindfulness vergoeden en tegen welke voorwaarden kan je zien op de website  www.zorgwijzer.nl .