Docenten

Katinka Wieringa


DSC 0039 2

Op mijn 21ste maakte ik voor het eerst kennis met yoga. Vele jaren heb ik yoga uit een boek beoefend. In die jaren had ik weinig idee van de diepere betekenis van yoga. Het was echter helder dat ik me er goed bij voelde. In 2003 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Dat is uitgemond in het voltooien van de 4-jarige Intensieve Yoga Scholing bij Yoga Centrum Utrecht. Mijn inspiratie wordt gevoed door diverse nascholingen in Nederland en India. In 2017 heb ik de Kundalini yoga teacher training (level 1) afgerond. 


Bij Move a Mountain heb ik in 2007 de coach opleiding afgerond. Deze is gebaseerd op westerse psychologie en oosterse filosofie. Verder ben ik mindfulness trainer, waarvoor ik de opleiding heb gevolgd bij See True. Beide vormen een mooie brug tussen yoga en het dagelijks leven. 

Naast mijn werkzaanheden bij yogacentrum Namasté ben ik trainer en docent aan de Hogeschool Utrecht, waar ik de vakken leiderschap en persoonlijk groei geef. Tenslotte ben ik de trotse moeder van 4 prachtige kinderen.

Voor mij is yoga en mindfulness de weg naar werkelijk geluk. Een geluk dat niet afhankelijk is van de omstandigheden in de buitenwereld maar dat altijd aanwezig is, diep van binnen. Yoga is voor mij de poort om het leven ten volle te leven.

 


VYN logo