Inspiratie

Boeken

 

Over de werking van yoga door Roach/McNally

 

De Yoga Sutra van Patanjali werd meer dan 2000 jaar geleden op schrift gesteld. Tot op de dag van vandaag heeft deze wonderbaarlijke tekst haar waarde behouden; zij dient nog altijd yogabeoefenaars van velerlei pluimage tot leidraad. Over de werking van yoga laat aan de hand van Patanjali's Sutra's in romanvorm de reikwijdte van yoga zien.

 

 

Een nieuwe aarde door Eckart Tolle

 

Op basis van de inzichten uit zijn spraakmakende wereldbestseller De kracht van het Nu geeft Eckhart Tolle in Een nieuwe aarde de blauwdruk voor een nieuwe op spirituele waarden gebaseerde samenleving, waarin we werkelijk geluk zullen kennen. Het ego-gerichte bewustzijn heeft aarde en mensheid aan de rand van de totale catastrofe gebracht. Het is dan ook hoog tijd voor een collectieve bewustzijnstransformatie, waardoor we onze zwaarte en dichtheid verliezen, zodat we transparant worden voor het licht van bewustzijn. Wat kunnen we doen om deze verschuiving in onszelf te versnellen? En hoe kunnen we het nieuwe, ontwakende bewustzijn herkennen? Op deze en andere wezenlijke vragen gaat Een nieuwe aarde in. Al lezende ervaren we dan de bewustzijnsverschuiving die in ons plaatsvindt.

 

Yoga als levenskunst van B.K.S. Iyengar

Als internationaal bekende yogi bracht Iyengar yoga naar het westen. Het boek geeft inzicht in de achtergrond van de yogaoefeningen. Het is een filosofisch, beschouwend werk waarin hij de werking en bedoeling van vele oefeningen bespreekt aan de hand van lagen van bewustzijn.

 

Iedere stap is vrede van Thich Nhat Hanh

Elke ochtend als we wakker worden hebben we weer 24 nieuwe uren om te leven. Dat is een geschenk. We kunnen zo leven dat deze 24 uur onszelf en anderen vrede, vreugde en geluk brengen. Vrede is hier en nu te vinden, in alles wat we zien en doen.

 

 

Films

 

 

Wetenschappelijk onderzoek over yoga

http://upliftconnect.com/watch-science-behind-yoga/

 

As it is in heaven

Een prachtige Zweedse film. De film is een metafoor voor persoonlijke ontwikkeling. Het gaat over het verlangen van mensen om te kunnen zijn, wie ze werkelijk bedoeld zijn te zijn. Het gaat om het verlangen om als mens je passie te kunnen leven. De weg er naar toe is niet altijd even gemakkelijk en gaat langs vreugde, angst en verdriet. In hoeverre volg jij je hart?

 

Into the wild

 

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven?

Gebaseerd op de gelijknamige beststeller van reisjournalist Jon Krakauer uit 1996. Dit waargebeurde verhaal werd op indrukwekkende wijze verfilmd door Sean Penn en perfect ondersteund door de bekroonde muziek van Eddie Vedder.

 

Short cut to nirvana

Dit is een kleurrijke documentaire over het Kumbh Mela festival dat eens in de vier jaar in India plaatsvindt. Het trekt miljoenen yogi’s, goeroes, Hindoeïsten en andere pilgrimmers vanuit heel India.

 

Links