Logo van Yogacentrum Namaste

Yogacentrum
Namaste

 

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment is een technische vorm van bewegen. Het is een methode die de nadruk legt op het verschil tussen bewegingsspieren (bijvoorbeeld de armen en benen) en de houdingsspieren, de dieper gelegen spieren rond de wervelkolom en gewrichten. Critical Alignment is gebaseerd op het idee dat de bovenrug recht moet zijn in plaats van gebogen.

Bewegingsspieren kunnen spanning vasthouden, terwijl de houdingsspieren juist de neiging hebben te verslappen. Deze disbalans kan ervoor zorgen dat je allerlei klachten en beperkingen ervaart. Critical Alignment Yoga kan de balans tussen deze twee spiergroepen weer herstellen waardoor er geen spanning meer is tussen deze twee groepen.

Omdat Critical Alignment Yoga zich vooral richt op de rug kunnen mensen met rugklachten er veel baat bij hebben. Door de diepe spierontspanning en exacte uitlijning van het lichaam zullen de klachten verminderen. Ook als je veel zit of een verkeerde lichaamshouding aanneemt kan CAY ervoor zorgen dat de klachten die hierdoor ontstaan minder worden. Kortom Critical Alignment Yoga verbetert:

Rooster