Logo van Yogacentrum Namaste

Yogacentrum
Namaste

 

Cécile

Mijn naam is Jacobien. Op mijn 18e jaar ben ik begonnen met Yoga en Tai Chi, m'n moeder gaf me hierin het goede voorbeeld. Vanaf 2009 bestudeer en praktiseer ik het Boeddhisme met name Vipassana en Mindfulness meditatie. Ik volgde de Human Givens Nederland opleiding voor coaching en therapie (2012-2014) en certificeerde me tot Yoga/MIndfulness coach. Vanuit mijn eerdere professie als dans- en dramadocent kreeg ik de afgelopen 15 jaar steeds meer de behoefte om spiritualiteit een plek te geven in mijn lessen. Voor mij hoort dat bij een bevlogen manier van les geven. Want persoonlijke beleving en ervaring van binnenuit maakt m'n lessen inspirerend, authentiek en doorleefd. Yoga biedt daarvoor een compleet pad. 

Wie ik ben? Dit vraag ik me ook regelmatig af. Dit is misschien wel een oneindig proces wat ieder mens waarschijnlijk wel ervaart.

Ik ben Cécile, partner, moeder, zus, vriendin….Ik ben in 1965 geboren. Ik heb een klassieke piano opleiding gevolgd vanaf mijn zesde jaar. Ik studeerde de taal van de muziek, Italiaans, aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Daar begon ik met Hatha Yoga. Op de Sportschool Scheepstra, bij Atie Scheepstra. Zij raakte me, en inspireerde me.

Graag vertel ik over wat Yoga voor mij betekent. Als kind zat ik op hockey en tennis. Door yoga realiseerde ik me dat ik een stijf lichaam had, en onbuigzaam was in mijn hoofd.

Toen het leven een paar rake klappen uitdeelde bood de Dru Yogaschool in Wales mij een veilige en liefdevolle omgeving om met rouw en tegenslag om te gaan. Ik volgde daar de Bhagawat Gita weken. Ik verdiepte ik mij in filosofie. Ik kreeg antwoorden op een aantal levensvragen. Pas jaren later schreef ik me in voor de Yogaopleiding.

Vier jaar terug haalde ik mijn diploma. Ik was inmiddels moeder van een prachtige zoon.

Door de yoga luister ik steeds beter naar mijn lichaam. De stilte die ik ervaar bij het doen van yoga vind ik bijzonder.

Yoga beoefenen is heerlijk om te doen, dat gun ik iedereen!

Buigzaam meegaan met het leven, met lichaam en geest, in vreugde en verdriet, leer ik steeds beter.

En dat wil ik heel graag doorgeven.

Rooster